Hammer! Making Movies Out Of Sex and Life, fredag 29. november kl. 19

superdyke

Kunsthall Oslo har gleden av å presentere et omfattende filmprogram med den anerkjente, amerikanske filmskaperen Barbara Hammer, 29. november – 15. desember 2013. Fredag 29. november kl. 19 forteller hun om sitt kunstnerskap på Kunsthall Oslo med foredraget Hammer! Making Movies Out of Sex and Life.

Barbara Hammer (født 1939) er kjent for sine 40 år med formale og kulturelle eksperimenter innen filmmediet, der hun har undersøkt lerretet, biografien, historien og seksualiteten.
Hennes gjennombruddsfilm fra 1974, “Dyketactics”, har blitt kalt “den første lesbiske elskovsfilm laget av en lesbisk” og Museum of Modern Art i New York beskriver henne som en av de viktigste eksperimentelle filmskapere i sin generasjon. Til tross for retrospektive utstillinger på internasjonale museer som Tate Modern og MoMA, og flere internasjonale filmpriser, er hun relativt ukjent her hjemme, og har aldri vært vist i utstillingssammenheng i Norge. Hun har laget over åtti film- og videoarbeider, og Kunsthall Oslo vil over en periode på to uker vise 27 av disse, et utvalg som spenner fra de tidligste arbeidene, fra 1968, og frem til i dag.