Ian Helliwell

Travelling wave still 2

Ian Helliwell: Travelling Waveforms
Onsdag 20. november kl 20,  premiere på Ian Helliwells film Travelling Waveforms (2013, 4`40).

“Super 8 footage filmed off the screen of a vintage oscilloscope is the basis for this abstract film, which shows waveform patterns generated with an electronic sound input. The footage has been treated with bleach, then the colours were inverted, and a soundtrack made using Hellitron tone generators.”

Ian Helliwell: filmprogram 16. – 22. november
Swallow Flies East (2011, 7′)
Travelling Waveforms (2013, 4’40”)
Water Gardens (2013, 4’50”)
Time To Readjust (2010, 3’45”)
Hellicam Feedback (2012, 7′)

Filmprogrammet, samt lydinstallasjonen til Signe Lidén går på dagtid, onsdag – fredag kl 11-17 og lørdag – søndag 12-17.

Ian Helliwell er en selvlært multimedia-kunstner basert i Brighton, England, som har laget over 70 eksperimentelle kortfilmer. Hans intuitive tilnærminger omfatter både gammeldags og moderne teknologi, og hans mangeårige arbeid omfatter musikk, film, animasjon, analog elektronikk, instrumentbygging, collager, installasjoner, lysshow, live performance og skriving.

Helliwells arbeid er kjent for sitt low-fi uttrykk, ettersom han gjør alt selv, fra å produsere det visuelle til å lage filmmusikken. Av denne grunn er han mer en kunstner enn en filmskaper. Han er samtidig like mye en del av Brightons musikkscene som den moderne kunstscenen, og filmene hans er ofte vist på musikkarrangementer og konserter. Ian skriver for tiden en A-Z-bok om tidlige britiske elektronisk musikk-komponister, som planlegges utgitt høsten 2014. Mer informasjon: ianhelliwell.co.uk.