Kenneth Goldsmith: If we had to ask for permission we wouldn’t exist: A brief history of UbuWeb, fredag 15. november kl 19

goldsmith_blackboard

If We Had To Ask For Permission We Wouldn’t Exist: A Brief History of UbuWeb

Fredag 15. november 2013 kl 19

Kenneth Goldsmith vil holde et foredrag som gir en oversikt over UbuWeb (ubu.com), det største nettstedet på internett dedikert til fri tilgang på avant-garde materialer. Med over 20.000 kunstverk av mer enn 5000 artister, har nettstedet blitt driftet i 18 år uten penger. Nesten alle av kunstverkene på nettstedet er publisert uten tillatelse. Hvordan er det mulig? UbuWeb ignorerer opphavsretten, og later som den ikke eksisterer. Og det har fungert: nettstedet har aldri blitt saksøkt, i stedet har det blitt en ærverdig institusjonen i mange kunstneriske felt. Ved å gjøre alt galt, har vi gjort alt rett. Dette foredraget vil primært fokusere på UbuWebs lyd-del, med en diskusjon om hvordan lyd-objekter i den digitale tidsalder har hatt en naturlig utvikling.

Kenneth Goldsmith (f. 1961) er en amerikansk poet. Han er grunnlegger og redaktør av det eksperimentelle video- og lydarkivet UbuWeb, han underviser Poetics og Poetic Practice ved University of Pennsylvania og er Senior Editor av PENNsound. Han var programleder for et ukentlig radioshow på WFMU og har utgitt ti diktsamlinger, bl.a. Fidget (2000), Soliloquy (2001) og Day (2003) og triologien The Weather (2005), Traffic (2007) og Sports (2008). I 2013 ble han utnevnt til den aller første Poet Laureate av Museum of Modern Art.

Kenneth Goldsmith’s talk is presented by nyMusikk in association with Oslo Poetry Festival.