1. – 3. november: Heksene fra den forstenede skog – Bredo Greve

heksene_graphic

Kunsthall Oslo har gleden av å presentere spillefilmen Heksene fra den forstenede skog og tre kortfilmer av kultregissøren Bredo Greve

Fredag 1. november kl. 19, gratis inngang: Heksene… regissøren introduserer filmen
Lørdag 2. & søndag 3. november: filmprogram med Heksene… og kortfilmer

Last ned den originale brosjyren for filmen her (pdf).

Fredag 1. november kommer Bredo Greve til Kunsthall Oslo for å gi en introduksjon til spillefilmen Heksene fra den forstenede skog fra 1976. Filmen har ikke vært vist offentlig på seksten år, og Greve vil blant annet snakke om den enorme motstanden filmen møtte da den kom ut. Filmen blir omtalt som en anarkistisk fabel og handler om en ung jente med politiske bånd til ml-bevegelsen som blir innviet i moderne heksekunst. Flere kinosjefer nektet å sette opp den kontroversielle filmen som de anså for å “undergrave eiendomsretten og kristendommen”.

Bredo Greve – filmprogram lørdag 2. og søndag 3. november:

kl 13 & kl 15.30
Heksene fra den forstenede skog, 90 min, 1976  (English subtitles)

kl 12 & kl 14.30
Operasjon Blodsprøyt, 15 min, 1966
Vi er alle broilere, 23 min, 1972
Den fine pelskåpa di, 16 min, 1977

Greve regisserte også en rekke kortfilmer på 60-og 70-tallet som var kritiske til gjeldende holdninger i samfunnet og menneskets forhold til naturen. I tillegg til Heksene fra den forstenede skog vises kortfilmene Operasjon blodsprøyt, Vi er alle broilere og Den fine pelskåpa di. Disse viser hvordan Greve var tidlige ute med temaer som er like aktuelle i dag. Operasjon blodsprøyt fra 1966 er en anti-voldsfilm inspirert av Roman Polanskis klassiker To menn og et skap. Jan Erik Vold har hovedrollen som en forvirret unge mann som prøver å kvitte seg med et lik, og tittelen er en referanse til datidens mange militærkomedier. Vi er alle broilere fra 1972 kritiserer matindustrien og det fremmedgjorte menneskets forhold til dyr. Greve sier: “Det siviliserte mennesket lever som en broiler og omvendt, og det er neppe særlig hyggelig for noen av dem”. Den fine pelskåpa di fra 1977 er et sterkt innlegg i debatten mot oppdrett av pelsdyr og ble laget på oppdrag fra en dyrevernsgruppe.