Drop Shadow

asmebye_drawing_web

Drop Shadow
James Hoff og Anders Smebye

24. august- 29. september 2013
Åpning fredag 23. august kl 19

Drop Shadow viser nye arbeider av James Hoff og Anders Smebye. 
James Hoff har til denne utstillingen skåret hull i gallerirommets vegger og laget en fysisk gjengivelse av prosesser skapt av dataviruset The Robert Morris Worm. 
Viruset var det første, ødeleggende viruset som ble distribuert via Internett. 
Smebye viser et runealfabet med to meter høye figurer skåret ut av patinerte og korroderte metallplater og filt. Tittelen Drop Shadow er en term hentet fra skiltdekor og design, og er navnet på skyggen som males bak en bokstav. På ulike måter arbeider både Hoff og Smebye med tekst som fysisk materiale og med språk som bilder.

Anders Smebye (født 1975, Norge) er utdannet fra Chelsea College of Art and Design i London, Udk i Berlin og Kunstakademiet i Oslo (2004).  Hans siste utstillinger er I’m Not Here på SINNE i Helsinki, Finland, Dor er Dor på Galleri D.O.R. i Brussel, Belgia og Vinland på Galeria Valenzuela Klenner i Bogotá, Columbia. Smebye var grunnlegger og leder av prosjektrommet Bastard i Oslo (2005-10) og medlem av kunstnerkollektivet Parallellaksjonen fra 2009-2011. Smebye bor og arbeider i Oslo og Berlin.

James Hoff (født 1975, USA) er utdannet fra Indiana University med en bachelorgrad i statsvitenskap (1998) og har arbeidet med lyd og performance siden 2003. Hans siste separatutstillinger er Milking the Flat Cow på Callicoon Fine Arts, New York, og I’m Already a Has-Been at VI, VII i Oslo. Hoff er grunnlegger (sammen med Miriam Katzeff) av Primary Information, et ikke-kommersielt forlag for kunstnerpublikasjoner.

Utstillingen Drop Shadow er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond.