The Goodness Regime

25_mannastorihlestill-3explorers

The Goodness Regime
Jumana Manna og Sille Storihle

24. august- 29. september 2013
Åpning fredag 23. august kl. 19

The Goodness Regime (21 minutter, 2013) er en ny film skrevet og regissert av kunstnerne Jumana Manna og Sille Storihle.

1993_Arafatshand

Filmen undersøker ideologien og selvbildet som det moderne Norge bygger på. Filmen tar oss gjennom historien ved hjelp av en gruppe barneskuespillere — fra korstogene via Fridtjof Nansens ekspedisjoner og den traumatiske okkupasjonstiden, frem til Osloavtalens diplomatiske teater. The Goodness Regime er filmet i Norge og Palestina og kombinerer barnas skuespill med arkivmateriale (slik som daværende president Bill Clintons tale under signeringen av Osloavtalen og statsminister Kjell Magne Bondeviks nyttårstale i 2000) og nye dokumentariske filmopptak.

13

Under sin research til filmen intervjuet Manna og Storihle blant andre israelske Ron Pundak, en av personene som organiserte bakkanal-samtalene, og Hanan Ashrawi, den tidligere talskvinnen for den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO. Filmen har premiere på Kunsthall Oslo nøyaktig tyve år etter at Osloavtalen ble signert i august og september 1993. En tidlig versjon av filmen ble vist på Sharjahbiennalen, og filmen vil også bli vist på Bergenstriennalen 2013.

2

Jumana Manna (født 1987, USA) arbeider med film, video og skulptur, og er særlig opptatt av å undersøke forhold som berører maktstrukturer, subkulturer, nasjonalisme og historie. Hun har en bachelorgrad fra Kunstakademiet i Oslo og en mastergrad i estetikk og politikk fra California Institute of the Arts. Hennes siste utstillinger og filmvisninger er på Home Works Forum VI (Beriut), UKS, Unge Kunstneres Samfund (Oslo), Berlinische Galerie (Berlin) og ICA (London). I 2012 mottok hun prisen The Young Palestinian Artist of the Year fra A. M. Qattan Foundation.

Sille Storihle (født 1985, Norge) er kunstner og forsker bosatt i Oslo. Hun er særlig opptatt av temaer som kjønn, nasjonalisme og historie. Sammen med kunstneren Liv Bugge driver hun FRANK, en plattform for kunst og kritisk diskurs. Storihle har en bachelorgrad fra Kunstakademiet i Trondheim og en mastergrad i estetikk og politikk fra California Institute of the Arts. Hennes siste utstillinger som kunstner og kurator har vært på UKS, Unge Kunstneres Samfund (2013), Kunstnernes hus (2013) og Kunstnerforbundet (2012). Storihle har nylig vært redaktør for boken Postsctript on Curing Normality (2013) utgitt av FRANK.

The Goodness Regime er støttet av Norsk kulturråd, Sharjah Art Foundation, Billedkunstnernes Vederlagsfond, Norsk Fotografisk Fond og OCA, Office for Contemporary Art Norway.